Nieuws uit Olen

Draconische maatregel legt gebrek aan mobiliteitsvisie bloot

Recent besliste het schepencollege om geen doorgaand verkeer meer toe te laten in Leemanslaan. “Een draconische maatregel die nog maar eens een gebrek aan een mobiliteitsplan voor Sint Jozef Olen bloot legt” stelt Steve Janssens, buurtbewoner en kandidaat voor O1 bij de lokale verkiezingen van oktober. Proefopstellingen worden vaak geruisloos permanent “Het schepencollege stelt vandaag… Lees verder »

Met een sterk team voor een sterk Olen

O1 werkt aan een sterk toekomstplan voor Olen. Onze lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen wordt aangevoerd door drie mensen. Koen Laenen is de lijsttrekkers. Ashley Bastiaens en Steve Janssens vervolledigen de top 3. Samen met de huidige raadsleden en nieuwe gezichten gaan zijn voor een sterk Olen. Koen Laenen is sinds 2021 gemeenteraadslid. Van 2012 tot… Lees verder »

Pas de deux: toneelvoorstelling met Katrien De Becker en Johan De Paepe

Vier duo’s, vier cruciale levensmomenten. Dat is de korte samenvatting van de toneelvoorstelling die wij op vrijdag 8 december 2023 naar Olen halen. Met Pas de deux verwelkomen we rasacteurs Katrien De Becker en Johan De Paepe in Olen. Het stuk is een heerlijke geestige dissectie van de liefde in al zijn facetten. Zo krijgen we Jonathan… Lees verder »

Meerderheid breekt woord: onroerende voorheffing voor inwoners stijgt fors

Op de gemeenteraad van 7 december 2022 heeft de Olense meerderheid (CD&V, Vooruit en Groen) een voorstel ingediend ter verhoging van de opcentiemen op de Onroerende Voorheffing. Wij, de gemeenteraadsleden van O1, hebben daar hard tegen geprotesteerd, omdat deze regel een heel groot deel van de Olense gezinnen ging treffen. Ons protest werd door de… Lees verder »

detentiehuis Olen

Hoelang wist het Olens college dit al?

Vele Olenaars reageerden geschokt op het nieuws dat in Olen eind 2023 een detentiehuis wordt geopend. De toelichting door Minister Van Quickenborne op dinsdag 17 januari nam nog niet alle bezorgdheden weg. Volgens O1 heeft het Olense schepencollege te laat geanticipeerd.   “Het schepencollege loopt achter de feiten aan. Op maandag 9 januari publiceren zij een… Lees verder »

Schepencollege laat Olenaar meer betalen

Als voorstel op de gemeenteraad zien wij de afschaffing van de algemene gemeentebelasting voor de gezinnen, welke tot op heden 55 eur per jaar bedraagt voor de gezinshoofden en 44 eur voor de alleenstaanden.  In de argumentatie stelt de meerderheid dat deze belasting moeilijk te innen valt en dat deze budgetneutraal gaat verrekend worden door… Lees verder »

(UITVERKOCHT) Tussen Zussen: eindelijk komen zij naar OC De Vrede

Op vrijdag 2 december kan je in ontmoetingscentrum De Vrede kijken naar ‘Tussen Zussen’, een indringende voorstelling over de moeizame relatie tussen twee zussen. Herkenbaar, grappig, ontroerend, verrassend. In de hoofdrollen herken je Marleen Merckx (Simonne uit “Thuis) en Anne-Mieke Ruyten (Vera uit “De twaalf”). Isabel bezoekt haar zus Linda. De zussen zijn totaal verschillend.… Lees verder »

“Het nieuwe gemeentehuis wordt de strop van Olen”

Tijdens de gemeenteraad van 6 april hield ons gemeenteraadslid Jan Verhaert een uitgebreid betoog om meer klaarheid te scheppen rond het mysterie van het nieuw administratief centrum (NAC). Op het einde van zijn betoog lanceerde hij meteen een voorstel als naam voor dit nieuwe gemeentehuis: “De strop van Olen”. “Het Geheim van Olen” was er… Lees verder »

de pastorie van Onze Lieve Vrouw Olen

Het geheim van Olen

Het zou de titel kunnen zijn van een spannend boek. Helaas is het vandaag in ons dorp de realiteit: de zoektocht naar een ontwerpbureau voor het nieuw administratief gebouw in Onze Lieve Vrouw Olen lijkt stilaan op een goedkope thriller. Het Huis van de Olenaar wordt dankzij het college meer en meer Het Abuis van… Lees verder »

Voorstelling ‘Tussen Zussen’ uitgesteld naar 2 december 2022

Nadat we eerder deze week moesten besluiten de voorstelling ‘Tussen Zussen’ af te lasten, hebben we vandaag leuker nieuws te melden: Marleen Merckx en Anne-Mieke Ruyten komen op 2 december 2022 naar ontmoetingscentrum De Vrede waar je die avond alsnog kan genieten van deze indringende voorstelling. De ticketverkoop voor de voorstelling start in het najaar… Lees verder »