Nieuws uit Olen

O1 wil subsidie voor alle goede doelen

O1 wil subsidie voor alle goede doelen

Afgelopen woensdag werd het budget voor 2019 geagendeerd op de agenda van de Olense gemeenteraad. In het budget wordt onder andere een subsidie voorzien voor goede doelen. Ook met O1 steunen we graag goede doelen, doch vinden we dat dit evenredig moet gebeuren. Met de huidige subsidiëring loopt het dan ook mis. Zo ontvangt Krisan… Lees verder »

Huisvrouwmonologen in De Vrede

Op 14 december kan je in ontmoetingscentrum De Vrede genieten van de Huisvrouwmonologen. In deze herkenbare en humoristische voorstelling volgen we het leven van drie uitgesproken vrouwen. De extravagante Elise, haar dochter Martje met smetvrees en hun chaotische nichtje Saskia. Martje moet nog aan kinderen beginnen, Saskia heeft een huis vol en Elise een leeg… Lees verder »

CurieuzeNeuzen: luchtkwaliteit in Olen vrij behoorlijk maar …

Onlangs vond een groot burgeronderzoek plaats naar de luchtkwaliteit in Vlaanderen. Ook in Olen werd de luchtkwaliteit op 74 plaatsen gemeten. Over het algemeen bleek de luchtkwaliteit in onze gemeente vrij behoorlijk, met één belangrijke uitzondering: de doortocht van de gewestweg in Olen-Centrum. De meetpunten op die as scoorden allemaal matig tot ondermaats, wat toch… Lees verder »

O1 verrast over verklaringen CD&V

Op 14 oktober 2018 behaalde O1 twee zetels meer bij de gemeenteraadsverkiezingen in vergelijking met zes jaar geleden. Toch werd de partij koudweg aan de kant gezet door zijn coalitiepartner CD&V. “Enkele dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen werd door de jeugdraad een verkiezingsdebat georganiseerd. Toen de moderator als slotvraag informeerde of er een voorakkoord was afgesloten,… Lees verder »

Hoe kan je zondag stemmen?

Zondag 14 oktober trekken meer dan 9700 Olenaars naar de stembus om een nieuwe gemeente- en provincieraad te kiezen. Olen is een van de 163 gemeenten waar er digitaal wordt gestemd. Ongeldig stemmen is daardoor niet meer mogelijk. Maar hoe gaat het dan wel precies in zijn werk? in het stembureel Geef je oproepingsbrief en… Lees verder »

Geen oproepingsbrief ontvangen? Wat nu?

Volgende zondag 14 oktober trekken alle Olenaars naar de stembus. Die dag wordt een nieuwe gemeenteraad en provincieraad verkozen. Via het lokaal bestuur ontving je voor 29 september je oproepingsbrief. Geen oproepingsbrief ontvangen? Heb je jouw brief niet ontvangen? Dan kan je via de dienst burgerzaken van het lokaal bestuur een duplicaat opvragen. Je kan… Lees verder »

Walter Van Roy draagt taak als secretaris over

De afgelopen jaren was Walter Van Roy actief als secretaris voor O1. Met hem als secretaris werd O1 actief op facebook en kwam er een nieuwe website. Behalve dat maakte hij ook de periodieke O1-krant. Eind 2017 besloten Walter en zijn vrouw Olen in te ruilen voor Antwerpen. Hoewel hij Olen en O1 nog steeds… Lees verder »

Op weg naar thuis in Olen

Vorige vrijdag maakten we tijdens een infoavond bekend met welke 10 speerpunten wij naar de verkiezingen trekken. Maar er is uiteraard veel meer dan dat. Ons volledig programma op weg naar thuis in Olen kan je hieronder vinden. Programma verkiezingen 2018 (klik hier)  

O1 stelt volledige lijst voor

O1 stelde zijn 23 kandidaten voor waarmee ze naar de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober trekken. Ook de speerpunten uit het programma werden meteen voorgesteld aan het aanwezige publiek. “De afgelopen maanden hebben we met onze 23 kandidaten enorm hard gewerkt aan de realisatie van ons programma voor Olen. Ons doel is duidelijk: wij willen dat… Lees verder »

Eerste subsidie duurzame infrastructuurwerken goedgekeurd

Het Vierde Oor krijgt van de gemeente een subsidie van 10.194,03 euro voor duurzame infrastructuurwerken. Daarmee is de toneelkring de eerste vereniging die gebruik maakt van het subsidiereglement voor duurzame investeringen dat door de gemeenteraad werd goedgekeurd op 6 december 2017. Met dat reglement willen we onze verenigingen aanmoedigen een degelijke infrastructuur uit te bouwen… Lees verder »