Team Vlaams Bouwmeester helpt Olen bij duurzamer en beter ruimtegebruik

De gemeente Olen is geselecteerd voor de uitvoering van de Bouwmeester Scan. Met de hulp van het team Vlaams Bouwmeester willen we zo een beter en duurzamer ruimtegebruik verkrijgen voor zowel mens als natuur.

We moeten met z’n allen dringend compacter gaan wonen om Vlaanderen leefbaar te houden. Op 21 december 2017 lanceerden de Vlaamse Regering en de Vlaamse Bouwmeester Leo Van Broeck daarom een oproep aan gemeentebesturen om zich kandidaat te stellen voor de Bouwmeester Scan. Dat is een soort van doorlichting die gemeentebesturen helpt een beleid uit te stippelen voor een duurzaam en beter ruimtegebruik.

Olen geselecteerd voor Bouwmeester Scan

Op de uiterste indieningsdatum hadden 60 gemeentebesturen zich gemeld. Ook onze gemeente diende haar kandidatuur in. De stuurgroep van de Bouwmeester Scan selecteerde uit de talrijke aanmeldingen aan de hand van een vooraf opgestelde verdeelsleutel  30 aanvragen die al in 2018 zullen behandeld worden. Onder meer de gemeente Olen behoort tot die selectie.

Ruimtelijke overgang

Nog dit jaar buigt zich een onderzoeksteam over de ruimtelijke toestand van Olen. Een team van experten brengt dan de ruimtelijke en beleidsmatige sterktes en zwaktes van de gemeente in kaart en reikt een concrete agenda van projecten en ingrepen aan. Doel is zo het lokaal bestuur bij te staan in de overgang naar een aangenamere, gezondere en beter uitgeruste leefomgeving, gekoppeld aan een zorgzamere en duurzamere omgang met het leefmilieu en met natuurlijke hulpbronnen.

 


LAATSTE NIEUWS UIT OLEN IN UW MAILBOX

We houden je op de hoogte van het reilen en zeilen in Olen.

  • Geef hier je e-mailadres in naar waar we de Olen één Nieuwsbrief kunnen zenden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *