Nieuws uit Olen

Meerderheid breekt woord: onroerende voorheffing voor inwoners stijgt fors

Op de gemeenteraad van 7 december 2022 heeft de Olense meerderheid (CD&V, Vooruit en Groen) een voorstel ingediend ter verhoging van de opcentiemen op de Onroerende Voorheffing. Wij, de gemeenteraadsleden van O1, hebben daar hard tegen geprotesteerd, omdat deze regel een heel groot deel van de Olense gezinnen ging treffen. Ons protest werd door de… Lees verder »

detentiehuis Olen

Hoelang wist het Olens college dit al?

Vele Olenaars reageerden geschokt op het nieuws dat in Olen eind 2023 een detentiehuis wordt geopend. De toelichting door Minister Van Quickenborne op dinsdag 17 januari nam nog niet alle bezorgdheden weg. Volgens O1 heeft het Olense schepencollege te laat geanticipeerd.   “Het schepencollege loopt achter de feiten aan. Op maandag 9 januari publiceren zij een… Lees verder »

Schepencollege laat Olenaar meer betalen

Als voorstel op de gemeenteraad zien wij de afschaffing van de algemene gemeentebelasting voor de gezinnen, welke tot op heden 55 eur per jaar bedraagt voor de gezinshoofden en 44 eur voor de alleenstaanden.  In de argumentatie stelt de meerderheid dat deze belasting moeilijk te innen valt en dat deze budgetneutraal gaat verrekend worden door… Lees verder »

(UITVERKOCHT) Tussen Zussen: eindelijk komen zij naar OC De Vrede

Op vrijdag 2 december kan je in ontmoetingscentrum De Vrede kijken naar ‘Tussen Zussen’, een indringende voorstelling over de moeizame relatie tussen twee zussen. Herkenbaar, grappig, ontroerend, verrassend. In de hoofdrollen herken je Marleen Merckx (Simonne uit “Thuis) en Anne-Mieke Ruyten (Vera uit “De twaalf”). Isabel bezoekt haar zus Linda. De zussen zijn totaal verschillend.… Lees verder »

“Het nieuwe gemeentehuis wordt de strop van Olen”

Tijdens de gemeenteraad van 6 april hield ons gemeenteraadslid Jan Verhaert een uitgebreid betoog om meer klaarheid te scheppen rond het mysterie van het nieuw administratief centrum (NAC). Op het einde van zijn betoog lanceerde hij meteen een voorstel als naam voor dit nieuwe gemeentehuis: “De strop van Olen”. “Het Geheim van Olen” was er… Lees verder »

de pastorie van Onze Lieve Vrouw Olen

Het geheim van Olen

Het zou de titel kunnen zijn van een spannend boek. Helaas is het vandaag in ons dorp de realiteit: de zoektocht naar een ontwerpbureau voor het nieuw administratief gebouw in Onze Lieve Vrouw Olen lijkt stilaan op een goedkope thriller. Het Huis van de Olenaar wordt dankzij het college meer en meer Het Abuis van… Lees verder »

Voorstelling ‘Tussen Zussen’ uitgesteld naar 2 december 2022

Nadat we eerder deze week moesten besluiten de voorstelling ‘Tussen Zussen’ af te lasten, hebben we vandaag leuker nieuws te melden: Marleen Merckx en Anne-Mieke Ruyten komen op 2 december 2022 naar ontmoetingscentrum De Vrede waar je die avond alsnog kan genieten van deze indringende voorstelling. De ticketverkoop voor de voorstelling start in het najaar… Lees verder »

Voorstelling ‘Tussen Zussen’ afgelast

De toneelvoorstelling ‘Tussen Zussen’, die op 3 december zou plaatsvinden in ontmoetingscentrum De Vrede, werd afgelast. Dat werd beslist naar aanleiding van de stijgende coronacijfers. De voorstelling, die normaal vorig jaar al zou gespeeld worden in Olen, wordt dus opnieuw geannuleerd. Op die manier willen we mee bijdragen tot het indijken van de pandemie die… Lees verder »

VOLZET: Tussen Zussen in OC De Vrede

Op vrijdag 3 december kan je in ontmoetingscentrum De Vrede kijken naar ‘Tussen Zussen’, een indringende voorstelling over de moeizame relatie tussen twee zussen. Herkenbaar, grappig, ontroerend, verrassend. In de hoofdrollen herken je Marleen Merckx (Simonne uit “Thuis) en Anne-Mieke Ruyten (Vera uit “De twaalf”). Isabel bezoekt haar zus Linda. De zussen zijn totaal verschillend.… Lees verder »

Steve Janssens verlaat Olense gemeenteraad

Steve Janssens, gemeenteraadslid voor O1, heeft zijn afscheid aangekondigd uit de Olense gemeenteraad. Aan het einde van de gemeenteraad vandaag maakte hij zijn vertrek zelf bekend. “De afgelopen jaren zat ik hier met een hart voor Olen. Ook vandaag volg ik mijn hart en brengt de liefde mij naar Noorderwijk”, zegt Steve Janssens. Steve zetelt… Lees verder »