CurieuzeNeuzen: luchtkwaliteit in Olen vrij behoorlijk maar …

Onlangs vond een groot burgeronderzoek plaats naar de luchtkwaliteit in Vlaanderen. Ook in Olen werd de luchtkwaliteit op 74 plaatsen gemeten.

Over het algemeen bleek de luchtkwaliteit in onze gemeente vrij behoorlijk, met één belangrijke uitzondering: de doortocht van de gewestweg in Olen-Centrum. De meetpunten op die as scoorden allemaal matig tot ondermaats, wat toch wel ernstige gevolgen heeft voor de leefkwaliteit in die omgeving.

De algemene conclusie van dat onderzoek is dat we in de toekomst hoe dan ook fors minder gebruik zullen moeten gaan maken van auto’s met een verbrandingsmotor.

Het blijft jammer dat een aantal jaren geleden de plannen voor een ringweg rond Olen-Centrum getorpedeerd werden. Ondertussen blijft er niets anders over dan zo snel mogelijk te zorgen voor een verkeersveilige herinrichting van die doortocht zonder al te veel opstroppend verkeer. Dat we ervoor moeten zorgen dat het dorpsplein zo autoluw mogelijk gemaakt wordt, mag ook wel duidelijk zijn na het gevoerde onderzoek. Dat de monumentale lindebomen daarbij als buffer tegen de luchtvervuiling moeten behouden blijven evenzeer.

Voor meer info over de resultaten: http://www.standaard.be/curieuzeneuzen/map/#12.49/51.15721/4.87048


LAATSTE NIEUWS UIT OLEN IN UW MAILBOX

We houden je op de hoogte van het reilen en zeilen in Olen.

  • Geef hier je e-mailadres in naar waar we de Olen één Nieuwsbrief kunnen zenden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *