Bedankt Kikoen, team vrije tijd en monitoren van de speelpleinwerking

De afgelopen zomervakantie slaagden de begeleiders van KIKOEN, het team vrije tijd en de vele vrijwillige monitors er weer in om elk kind een leuke tijd te bezorgen waarvoor veel dank. Op 1 september begonnen al deze en meer kinderen aan een nieuw schooljaar. Heel wat ouders doen vanaf dan weer een extra beroep op buitenschoolse kinderopvang. Om voor elk kind opvang te garanderen tijdens schooldagen werken we sinds 2012 samen met KIKOEN.

Blijvend investeren

De vraag naar opvang blijft zeer groot. Deze vraag zal dit schooljaar zeker stijgen nu ook Willem Tell een beroep zal doen op KIKOEN. Kinderopvang is één van de vijf belangrijkste beleidsprioriteiten. Dit alles kunnen wij enkel realiseren door de enthousiaste samenwerking met de Olense scholen, begeleiders kinderopvang en de monitoren voor speelpleinwerking, sportactiviteiten en zoveel meer.

Vanaf dit schooljaar wordt de samenwerking met de scholen nog intenser.  In Onze Lieve Vrouw Olen wordt er al kortdurende opvang georganiseerd. Vanaf november zullen we dit ook realiseren in Willem Tell. Verder willen we ook de ruimte creëren in Sint Jozef Olen zodat ook daar de kinderen steeds terecht kunnen. Dit kunnen we enkel realiseren door te investeren in kwalitatief en duurzaam materiaal en enthousiaste begeleiding.

Ook tijdens vakantie

Tijdens schoolvakanties blijven we inzetten op opvang en op keuze. Daarom blijven we, behalve buitenschoolse kinderopvang, ook inzetten op een activiteitenaanbod vol sport, spel en cultuur. Voor ouders is het belangrijk dat ze hun kind ergens met een gerust hart kunnen achterlaten. Voor hun kinderen is het belangrijk dat ze hun goesting kunnen doen en gelukkig zijn. Het behouden van het aanbod aan buitenschoolse opvang, sportactiviteiten, speelpleinwerking enzovoort maakt dat kinderen kunnen proeven van verschillende dingen en zich vooral kunnen amuseren tijdens de vakanties.

Bedankt en lieve groeten, Riet Smits

schepen bibliotheek, cultuur, ontwikkelingssamenwerking, buitenschoolse kinderopvang (BKO)

LAATSTE NIEUWS UIT OLEN IN UW MAILBOX

We houden je op de hoogte van het reilen en zeilen in Olen.

  • Geef hier je e-mailadres in naar waar we de Olen één Nieuwsbrief kunnen zenden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *