O1 wil subsidie voor alle goede doelen

Afgelopen woensdag werd het budget voor 2019 geagendeerd op de agenda van de Olense gemeenteraad. In het budget wordt onder andere een subsidie voorzien voor goede doelen.

Ook met O1 steunen we graag goede doelen, doch vinden we dat dit evenredig moet gebeuren. Met de huidige subsidiëring loopt het dan ook mis. Zo ontvangt Krisan in 2019 5.350 euro. “Vorig jaar lag dit bedrag zelfs nog meer dan 2.000 euro hoger.” stelt schepen van Financiën Marc Verhulst. “De subsidie voor Krisan wordt bepaald op het aantal geboortes. Deze lagen iets lager waardoor Krisan in 2019 minder ontvangt dan voorheen.”

De afgelopen jaren keurde O1 dit budget telkens goed uit loyaliteit voor de coalitiepartner. “Dat wil echter niet zeggen dat we akkoord gingen met deze scheefgetrokken situatie. Onze opmerkingen hieromtrent werden door CD&V weggelachen. We zijn echter altijd van mening geweest dat alle goede doelen evenredig moeten gesteund worden. Er zijn in Olen veel goede doelen waar vrijwilligers zich vele uren inzetten. Ook zij verdienen de volledige steun van het lokaal bestuur.”

“We willen absoluut dat ook de volgende jaren geld wordt vrijgemaakt om het onderzoek naar kanker te ondersteunen. Maar we willen dat er evenredig geld wordt vrijgemaakt om het Rode Kruis en andere goede doelen te ondersteunen. Als je, zoals CD&V, te lang in het centrum van de macht zit, besef je blijkbaar niet meer dat er ook nog andere goede doelen zijn dan diegene die gelinkt zijn aan de eigen partij.” vult Mario Verhaert aan. “Aan dat soort arrogantie mag nu wel stilaan een einde komen.”


LAATSTE NIEUWS UIT OLEN IN UW MAILBOX

We houden je op de hoogte van het reilen en zeilen in Olen.

  • Geef hier je e-mailadres in naar waar we de Olen één Nieuwsbrief kunnen zenden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *