O1 wil participatietraject in dossier Berlijnse kussens

Tijdens de gemeenteraad van 1 september vraagt oppositiepartij O1 een participatietraject op te starten in het dossier van de Berlijnse kussens. Op die manier wil de partij een oplossing zoeken waarin alle betrokkenen zich kunnen vinden.

Het dossier van de Berlijnse kussens werd al vaker besproken tijdens de Olense gemeenteraad. De intentie was om op deze manier het kruispunt Larumseweg met Keizershofstraat en Weier verkeersveiliger te maken. Intussen kwamen al meerdere klachten toe bij het bestuur over geluidsoverlast en scheuren in muren.

“Dat er nog geen oplossing gevonden is waarin iedereen zich kan vinden is een open deur intrappen.” zegt gemeenteraadslid Steve Janssens (O1). “Daarom brengen wij het dossier opnieuw ter sprake, meteen met de mogelijkheid om alsnog tot een gedragen oplossing te komen.” 

O1 vraagt de oprichting van een participatietraject waarbij bestuur en buurtbewoners worden betrokken. Op die manier heeft iedereen de mogelijkheid inspraak te hebben in een definitieve oplossing. 

“Het bestuur heeft in het verleden de belofte gemaakt op middellange termijn te zoeken naar een oplossing die minder of geen geluidsoverlast veroorzaakt. Met dit participatietraject willen we dat hier, twee jaar na die belofte, ook eindelijk echt werk van wordt gemaakt.”


LAATSTE NIEUWS UIT OLEN IN UW MAILBOX

We houden je op de hoogte van het reilen en zeilen in Olen.

  • Geef hier je e-mailadres in naar waar we de Olen één Nieuwsbrief kunnen zenden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *