O1 wil nauwere samenwerking met de burger

Tijdens de gemeenteraad van april legde O1 twee voorstellen op tafel om de Olenaar meer te betrekken bij het beleid. Zij willen onder andere burgers de kans geven om voorafgaand aan de gemeenteraad rechtstreeks vragen te stellen aan de raadsleden.

“Tijdens de gemeenteraad kregen we heel wat agendapunten ter stemming over de reorganisatie van de Olense adviesraden. We maken er ons zorgen over dat door deze hervorming niet elke burger, vrijwilliger of vereniging nog wordt gehoord.” aldus Steve Janssens tijdens de gemeenteraad.

O1 ziet alvast twee kansen om elke Olenaar de kans te geven zijn vraag te stellen. Zo vroegen ze tijdens de gemeenteraad dat er een open forum op de website zou geplaatst worden.

“De gemeente is heel actief op sociale media en Hoplr. Dat zijn platformen waar de gemeente al makkelijk bereikbaar is. Maar omwille van privacyredenen zijn er mensen die er expliciet voor kiezen om weg te blijven van al deze platformen.” Het open forum geeft volgens hem heel wat kansen, zowel voor de Olenaar als voor het bestuur.

“Op basis van de vragen die gesteld worden op dit forum kan het bestuur nagaan welke vragen vaak worden gesteld. Die kunnen verzameld worden in een FAQ waar burgers nog sneller hun antwoord kunnen vinden. Daarnaast kan het bestuur de verzamelde info gebruiken om na te gaan welke info op de site ontbreekt of moeilijk terug te vinden is om de site aan te passen.”

Behalve online wil O1 de burger ook een forum geven tijdens de gemeenteraad en hen de kans geven rechtstreeks in dialoog te gaan met de raadsleden. “Hen vragen laten stellen bij het begin of het einde van de vergadering lijkt ons de ultieme vorm van burgers betrekken bij het beleid. Een beleid voeren doe je samen. Er zijn trouwens al gemeenten en steden waar burgers de kans krijgen om in dialoog te gaan met de raadsleden.”


LAATSTE NIEUWS UIT OLEN IN UW MAILBOX

We houden je op de hoogte van het reilen en zeilen in Olen.

  • Geef hier je e-mailadres in naar waar we de Olen één Nieuwsbrief kunnen zenden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *