O1 betreurt wijze waarop gronden werden aangekocht

Afgelopen woensdag stemde de gemeenteraad van Olen over de aankoop van een stuk grond op de hoek van Tramstraat met Voortkapelseweg. O1 is blij met deze aankoop aangezien ze kadert in het optimaliseren van de veiligheid in d schoolomgeving.

“Toch stellen we ons vragen bij de manier waarop deze aankoop tot stand kwam” zegt Jan Verhaert. “De aankoop kwam op de gemeenteraad van april. Het schepencollege tekende in januari al een intentieverklaring met de verkoper. Vervolgens lieten zij al werken uitvoeren door de technische dienst. De beslissing tot aankoop is echter een bevoegdheid van de gemeenteraad die hierin totaal niet werd betrokken. Had de bevoegde schepen sneller in actie geschoten, had ook de prijs van 230 euro per vierkante meter goedkoper geweest.”

O1 betreurt dat de aankoop en werken gebeurde zonder hierin de gemeenteraad te kennen. “Wij willen graag op een constructieve manier samenwerken aan een Olens beleid. Werken aan een veilig schoolomgeving is uiteraard prioritair, ook voor ons. We hopen dan ook dat het college de volgende jaren wil samenwerken met alle partijen.”


LAATSTE NIEUWS UIT OLEN IN UW MAILBOX

We houden je op de hoogte van het reilen en zeilen in Olen.

  • Geef hier je e-mailadres in naar waar we de Olen één Nieuwsbrief kunnen zenden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *