Meningsverschil CD&V staat oplossing Larumseweg in de weg

‘Het lokale bestuur van Olen wil verkeerslichten installeren die op rood springen als wagens te snel rijden in de Larumseweg.’ Dat verscheen een maand geleden in de krant nadat Mario Verhaert (O1) tijdens de gemeenteraad de Berlijnse kussens aan het kruispunt met Weier en Keizershofstraat ter sprake bracht.

Verhaert bracht dit ter sprake nadat buurtbewoners hem informeerden over de geluidsoverlast. Na onderzoek bleek ook dat de rijbaankussens onwettelijk zijn. De kussens moeten op vijftien meter van een kruispunt liggen en dat is op Larumseweg zeker niet het geval.

“Voor ons is het duidelijk: deze Berlijnse kussens zijn niet de juiste oplossing en moeten dus weg.” zegt Mario Verhaert. “In de krant vernamen we dat het college straflichten wil plaatsen aan het kruispunt en dat de burgemeester tijdens de gemeenteraad van februari hierover meer duidelijkheid zou geven.” Die duidelijkheid kwam er echter niet. Toen Verhaert hier tijdens het vragenrondje naar informeerde was het schepen Deswert die het woord nam en aangaf dat de Berlijnse kussens blijven liggen.

“Het lijkt zeer duidelijk dat de CD&V-fractie niet op 1 lijn zit. Het laten liggen van de Berlijnse kussens is voor ons geen optie. De ministriële omzendbrief is duidelijk: de kussens zijn onwettig.” Tijdens de gemeenteraad van februari gaf Mario Verhaert mee om de optie van Smart Bumps te onderzoeken. De smart bump is een verkeersdrempel die geen effect heeft voor degene die zich aan de toegelaten snelheid houdt. Zodra je te snel rijdt wordt het een drempel die je snelheid doet verlagen.


LAATSTE NIEUWS UIT OLEN IN UW MAILBOX

We houden je op de hoogte van het reilen en zeilen in Olen.

  • Geef hier je e-mailadres in naar waar we de Olen één Nieuwsbrief kunnen zenden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *