Nieuw fietspunt zet Olen op de kaart als duurzame fietsgemeente

In het door de gemeenteraad goedgekeurde budget voor 2018 is de oprichting van een fietspunt voorzien aan het station. Aan de gemeenteraad van 3 januari 2018 vragen we de goedkeuring voor het concrete oprichtingsdossier.

basisdienstverlening fietspunt

De basisdienstverlening van zo’n fietspunt omvat het algemeen beheer met bijzondere aandacht voor de netheid van de fietsenstallingen aan het station. In hetzelfde kader zal ook een systeem uitgewerkt worden voor het uitvoeren van kleine herstellingen bij fietspech. Die dienstverlening zal ook uitgebreid worden naar andere gemeentelijke fietsstallingen (sporthal, oc De Vrede, bibliotheek, Komie Geire).

Verder zorgt het fietspunt voor de registratie van fietsen door ze te bestickeren op nog vast te leggen momenten. Voor de scholen wordt er een aanbod voorzien in functie van verkeersveiligheid en er zal promotie gevoerd worden voor de toeristische fiets- en wandelroutes.

Daarbovenop worden er door het fietspunt zogenaamde pop-up fietsenstallingen voorzien voor 600 fietsen tijdens grotere evenementen zoals Gladiolen en Grassparty.

fietsostrade

Op langere termijn zal de dienstverlening van het fietspunt verder uitgebreid worden. Zij zullen langs de fietsostrade Balen-Herentals, die ook onze gemeente doorkruist langs de spoorweg, de bewegwijzering en aanwezige meubilair onderhouden, het zwerfvuil ruimen en voorzien in een mobiele pechverhelpingsdienst.

Dit fietspunt zet Olen mee op de kaart als duurzame fietsgemeente.


LAATSTE NIEUWS UIT OLEN IN UW MAILBOX

We houden je op de hoogte van het reilen en zeilen in Olen.

  • Geef hier je e-mailadres in naar waar we de Olen één Nieuwsbrief kunnen zenden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *