Draconische maatregel legt gebrek aan mobiliteitsvisie bloot

Recent besliste het schepencollege om geen doorgaand verkeer meer toe te laten in Leemanslaan. “Een draconische maatregel die nog maar eens een gebrek aan een mobiliteitsplan voor Sint Jozef Olen bloot legt” stelt Steve Janssens, buurtbewoner en kandidaat voor O1 bij de lokale verkiezingen van oktober.

Proefopstellingen worden vaak geruisloos permanent

“Het schepencollege stelt vandaag dan wel dat het gaat om een proefopstelling die grondig zal geëvalueerd worden. In het verleden heeft men daarin geen al te beste reputatie opgebouwd: proefopstellingen worden vaak geruisloos permanent, en evaluaties blijven vaag.” aldus Steve Janssens. Hij verwijst naar de tractorsluis in De Bleek en de Berlijnse kussens op Larumseweg. “Beide dossiers heb ik destijds aangekaart tijdens de gemeenteraad, maar een evaluatie ten gronde met de buurtbewoners werd steeds afgewezen.”

Steve herhaalt zijn vraag naar een mobiliteitsplan voor Sint Jozef Olen en dat op basis van duidelijke objectieven. “Mij lijkt het dat er vooraf geen duidelijk onderzoek is gebeurd. Het schepencollege verwijst naar metingen die veel sluipverkeer vaststellen vanuit de Olense cité. Maar is er ook rekening gehouden met de vele fietsers die geen gebruik maken van het fietspad maar gewoon over de weg rijden?”

Werk maken van een sterk onderbouwd mobiliteitsplan

Voor Steve moet er nu echt werk gemaakt worden van een mobiliteitsplan voor Sint Jozef Olen. “Het bewijs van zo’n plan wordt vandaag echt pijnlijk duidelijk. Het schepencollege wil 1 probleem oplossen, maar creëert er meteen nieuwe. Er zal meer verkeersdruk worden gelegd op Welvaartstraat en Kapellekensstraat. In deze laatste is een kinderopvang gelegen: het is vreemd dat men schoolbuurten veiliger wil maken, maar nu net meer verkeer dreigt te sturen langs een drukbezochte kinderopvang.”


LAATSTE NIEUWS UIT OLEN IN UW MAILBOX

We houden je op de hoogte van het reilen en zeilen in Olen.

  • Geef hier je e-mailadres in naar waar we de Olen één Nieuwsbrief kunnen zenden.